ABOUT

I was born and raised in Athens Greece, in a family where both parents have roots on Tinos island. My very first and most important childhood memories are from being on the island, next to grandmothers and grandfathers who introduced me to the land and its bounty. They taught me to respect nature and everything it provides as well as the time and effort it takes for this earth to produce food for us.
After finishing my cooking studies I worked for many catering companies in Athens and Tinos.Soon I decided to move to the island for good, leave the buzzing city behind and come closer to the nature that produces the material for my cooking. To come back and rediscover my roots and the cooking that haunted my memories with tastes and aromas of my childhood.
Tinos Farm to Table is based on my philosophy around cooking and food that brings the human in direct nature to his surrounding environment, eating straight from the land around him, fresh, in season, slow cooking.
Picking fresh produce from my vegetable garden everyday I draw the inspiration for my meals. Along with my collaborators, local farmers, fishermen and people that share the same passion and philosophy with me, we aim to create gastronomic experiences for guests, that will always be special memories of Tinos island.
Alexandros Androvik
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα με γονείς που κατάγονται και έχουν τις ρίζες τους στην Τήνο.
Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, οι πιο σημαντικές παιδικές αναμνήσεις μου βρίσκονται στο νησί, δίπλα σε γιαγιάδες και παππούδες, όπου είχα και την πρώτη επαφή με τη γη, τις
γεύσεις και τις μυρωδιές της Τήνου. Με έμαθαν να σέβομαι την φύση, τα αγαθά της και τον χρόνο που χρειάζεται η γη να αποφέρει καρπούς.
Ολοκληρώνοντας τις μαγειρικές σπουδές μου δούλεψα σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα και στην Τήνο., σύντομα αποφάσισα να αφήσω την πόλη και να επιστρέψω κοντά στην φύση, να ξανά ανακαλύψω τις ρίζες μου και τις μαγειρικές που χρωμάτιζαν με αρωματα και γεύσεις τις αναμνήσεις μου,
Το Tinos Farm to Table είναι η πράξη της φιλοσοφίας που απέκτησα γύρω από την μαγειρική και την τροφή, μια φιλοσοφία που θέλει τον άνθρωπο σε άμεση επαφή με τη φύση και το φαγητό του, το οποίο να είναι φρέσκο, εποχιακό, από την γη και το κλίμα της περιοχής του
Συλλέγοντας φρέσκα λαχανικά και φρούτα καθημερινά από το μποστάνι μου και σε συνεργασία με ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία και πάθος, ντόπιους παραγωγούς, ψαράδες, δημιουργούμε χειροποίητες γαστρονομικές εμπειρίες για τους επισκέπτες της Τήνου με σκοπό να γίνουν οι μελλοντικές ξεχωριστές τους αναμνήσεις από το νησι!
Αλέξανδρος Ανδροβικ
